През 2015 г. „Фолксваген“ е продал 7,2 млн. опаковки със собствените си колбаси, наречени къривурст. Това е с близо 1,4 млн. бройки повече от реализираните за този период автомобили, съобщава „Зюддойче Цайтунг“.
Къривурстът е наденица със ситно нарязано свинско месо. За първи път тя е приготвена в Берлин, като се продава с кетчуп или с доматена паста, примесена с къри.
Това не е първият случай, когато колбасите на германската марка изпреварват по продажби нейните автомобили. През 2014 г. резултатът бе 7,8 млн. продадени къривурста срещу 6,12 млн. превозни средства.
„Фолксваген“ започва производството на колбаси през 70-те години на миналия век. Първоначално е създадено предприятие, чиято цел е да изхранва работниците от заводите на марката, но по-късно наденичките започват да се предлагат в супермаркети, както и на стадиона на футболния „Волфсбург“.
На всички опаковки с колбаси, производството на автомобилния гигант, е поставен надпис „VW Original Par“t, което се превежда като „Оригинална част от „Фолксваген“.
Германската компания произвежда също така кетчуп и сосовe, но акцентът все пак са автомобилите. Тук новините също са добри. Концернът публикува първи тийзъри на концептуален модел, чиято серийна версия ще трябва да се конкурира на пазарите с „Нисан Джук“ и „Мазда CX-3“.
Прототипът ще дебютира пред публика на автосалона в Женева, стартиращ следващата седмица. По непотвърдени данни малкият SUV на германския производител ще се казва T-Cross. През 2014 г. компанията представи подобен прототип, който се казваше T-Roc.
Не се изключва възможността и двата кросовъра да се появят в серийно производство, като T-Cross ще се разположи над T-Roc в моделната гама на производителя. И двата обаче ще бъдат по-малки и съответно по-достъпни от „Тигуан“. 
Освен тях „Фолксваген“ подготвя и трети компактен SUV, който ще бъде с още по-малки размери. В неговата основа ще бъде концептът Taigun от 2012 г. Предвиждаше се този модел да излезе най-късно в началото на следващата година, но плановете на германците претърпяха промени и автомобилът ще се появи най-рано в края на 2018 г.