По идея на зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел, ученици от Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“-Русе и възрастни хора от ЦСРИ – с. Щръклево към Сдружение „Център Динамика” изработиха тематични картички и мартеници за чуждестранните членове на Европейския парламент.

Вдъхновени от магията на разнообразните елементи и фигури на българската народна шевица, учениците от Професионалната гимназия по облекло под ръководството на старши учител Емилия Василева проектираха и изработиха изящно украсени поздравителни картички с послания за евродепутатите.
Възрастните хора от Арт-ателието към Сдружение „Център Динамика” изобразиха чрез техниката квилинг символите на пролетта, пробуждането, любовта и новото начало. Те изработиха тематични картички с вплетени кристали и перли и с пожелания за здраве, щастие и късмет.

Евродепутатът Мария Габриел ще занесе изработените картички и мартеници на своите колеги в Европейския парламент от другите европейски държави. Те ще бъдат придружени с послание, разказващо за символиката на носенето на мартеници като български народен обичай.