Билките и етеричните масла приготвени от тях се използват от хилядолетия за облекчаване на редица неразположения. Смята се, че всяка билка има своята управляваща планета. Тъй като всеки зодиакален знак се управлява от определена планета, споделяме кои етерични масла са полезни за вас според зодиакалния знак.

Овен – масло от мента

Родените под знака на зодия Овен са лидери. Те винаги действат уверено, любопитни са, енергични, имат състезателен дух, но и често страдат от главоболия и стрес. Затова е добре да използват предимствата на етеричното масло от мента. То ще спомогне за облекчаване на болките в главата, ще допринесе за техния релакс.

Телец – масло от евкалипт

Телците обичат сигурността и стабилността, особено в любовта. Техният знак е управляван от Венера, което им позволява да се справят с трудните ситуации и да видят по-красивата страна на живота. Препоръчва се да се доверят на аромата на евкалипта, защото при тях проблемите с гърлото, шията и щитовидната жлеза са по-често срещани. Масажирайте маслото в областта на шията, за да почувствате мигновено успокоение и релакс.

Близнаци – масло от бергамот

Близнаците са изключително интересни личности. Те са любопитни, имат бърз ум, чувство за хумор и са много креативни. На тях често им се налага да се адаптират към различни ситуации и това от своя страна повишава тяхната чувствителност и нервност.

За да намалят напрежението, да отпуснат ръцете, раменете и врата, се препоръчва да си правят масаж с масло от бергамот. Това ароматно масло е и една естествена превенция срещуинфекции на дихателните пътища. Ето защо не пропускайте да го добавите и към вашата ароматна лампа.

Рак – масло от лайка

Родените под знака на зодия Рак са изключително чувствителни личности. Те са любящи, грижовни, но и непредсказуеми. Страдат често от стомашни неразположения, включително киселини в стомаха, язва и задържане на излишни течности. За тях най-доброто масло е маслото от лайка, тъй като ще им помогне за подобряване на храносмилането.

Лъв – масло от рози

Лъвът е силен и доминиращ знак, но родените под тази зодия често страдат от мускулни болки и болки в гърба. Ето защо се препоръчва в моментите на неразположение да си правят масаж с масло от рози.

Дева – масло от тамян

Девите са интелигентни, големи перфекционисти, практични и отговорни личности. Често страдат от депресивни състояния, стрес и алергии. Маслото от тамян ще им помогне да успокоят своя ум и неразположения. Добавяйте от него към ароматната лампа.

Везни – масло от здравец

Везните винаги търсят справедливостта и успяват да поддържат един добър баланс между романтиката, работата и социалния живот. Но родените под тази зодия често страдат от проблеми с яйчниците, хормонални нарушения, камъни в бъбреците. За тях се препоръчва да използват етерично масло от здравец.

Скорпион – масло от жасмин

Родените под знака на Скорпиона са страстни любовници, имат силна интуиция, мощна и загадъчна аура. Слабото им място са репродуктивните органи и инфекциите. За тях най-подходящо е маслото от жасмин.

Стрелец – масло от чаено дърво

Стрелците обичат да пътуват. Те са свободолюбиви, интелигентни и комуникативни. Трябва да обръщат повече внимание на здравето на черния дроб и бедрата. Стрелците често страдат от ишиас, болки в краката и стрес. За да намалят неразположенията и да облекчат стреса, се препоръчва да се доверят на ароматното масло от чаено дърво.

Козирог – масло от сандалово дърво

Козирозите са амбициозни и решителни личности. Винаги са лоялни към тези, които обичат и имат добро чувство за хумор. Тяхното слабо място са ставите, кожата им е склонна към образуване на акне. Препоръчва се да правят масаж с масло от сандалово дърво, което ще им помогне да укрепят костите си и да намалят неразположенията.

Това масло, нанесено върху проблемните зони на кожата, ще спомогне за нейното по-бързо заздравяване, като същевременно ще намали и бактериите причинители на акне.

Водолей – масло от нероли

Родените под знака на зодия Водолей са индивидуалисти, изключително умни, проявяват творческо мислене, приятелски настроени са към всички. Те страдат от разширени вени, травми на глезените, проблеми с циркулацията на кръвта.

Препоръчва се да си правят масаж с масло от нероли, за да подобрят кръвообращението и да намалят появата наразширени вени.

Риби – масло от кедрово дърво

Едни от най-големите мечтатели в зодиака са Рибите. Техните слаби места са крайниците. Маслото от кедрово дърво ще им помогне за елиминирането на гъбичните инфекции на краката, но и за намаляване на артритните болки.