„Заплахи към отделни политически личности винаги е имало. Ние ги проверяваме и комисията преценява дали да има допълнителна охрана”.

Това заяви пред Нова телевизия вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова относно заплахите срещу премиера Бойко Борисов и депутата Делян Пеевски.

По думите ѝ темата не трябва да се коментира много, но новината за охраната на Делян Пеевски е съобщена заради напрежението, което се създаде преди време около охраната на Лютви Местан. Органите на реда работят и по заплахата срещу премиера.

Що се отнася до срязаните спирачки на депутата Мартин Димитров, Бъчварова заяви, че случаят се проверява, Комисията ще го обсъди и ще бъде преценено дали Димитров има нужда от допълнителна охрана.

По повод битовата престъпност и насилието над обикновените хора, Бъчварова заяви, че разкриваемостта е „изключително голяма”.

„Обикновено това са хора, които имат и други криминални прояви, рецидивират, и хората по места се познават”, заяви Румяна Бъчварова. „В Сливен например колегите провеждат непрекъснати операции по линия на битовата престъпност, това дава резултати”.

„Органите на МВР полагат всички усилия, за да гарантират сигурността на всички граждани”, заяви Бъчварова. Тя призова за повече доверие към полицията.