Здравият сън е чудесна възможност човек да си почине и да се подготви за предстоящия ден. Но това, че нашето тяло може да прекарва от шест до девет часа в леглото всяка нощ, не означава, че мозъкът ни спира да работи, дори и само за секунда. Защото докато спим, мозъкът и подсъзнанието понякога предприемат доста увлекателни пътешествия чрез нашите сънища. И точно както има различни неща, които могат да повлияят на характера на нашите сънища, така има и много символи, чрез които подсъзнанието се опитва да ни каже нещо с всеки сън, пише Другите новини.Терапевтът Джефри Самбуру казва: “Смисълът на нашите сънища често се отнася до неща, от които ние се нуждаем, за да опознаем себе си и света около нас.”

Предлагаме ви една малка селекция от най-важните символи в сънищата, които не бива да се игнорират.

1. Кутии

Тайни и разочарования

Ако сънувате кутии, вашето подсъзнание се опитва да ви заведе до някаква тайна. Може нещо важно се крие от вас, или вие пазите в тайна нещо от хората около вас.

Освен това, ако отворите кутия в съня си, това може да бъде вашият начин да кажете, че сте готови да разкриете тайната.

А ако гледате вътре в празна кутия, има вероятност да изпитвате чувство на неудовлетвореност от живота си.

2. Падане

Загуба на контрол, опасност и тревожност

Много често в съня си човек усеща, че пада. Това може да бъде ваш подсъзнателен начин да си кажете на себе си, че в живота ви някои неща излизат от контрол.

Може да се страхувате от провал, или от някои рискови решения в живота си.

Ако паданията в съня ви достатъчно често се повтарят, най-вероятно, това е ясен знак, че в ежедневния си живот трябва да се съсредоточите върху усилията в борбата с тревожността и да отстраните причините.

3. Котки

Женственост, духовност и власт

Дали харесвате или не котки във всекидневния си живот е без значение: котката може да се появи в съня като мощен знак.

Вашето подсъзнание може да се опитва да ви каже, че в бъдеще ще ви трябва допълнителен контакт с вашата женска страна. Това може лесно да се постигне чрез задълбочаване на отношенията ви с жените. 

Има голямо количество енергия, която се свързва с женствеността. Понякога за разбирането на това просто трябва време, което може да доведе дори до един вид лично духовно пробуждане.

4. Зъби

Стареене, външен вид и здраве

Много хора, които са видели в съня си зъби, са преживели нещо подобно на кошмар, когато те се чупят или падат.

Зъбите символизират страх от старостта и дори от смъртта. Чудесен начин за борба с този страх е позитивност и желание за пълноценен живот всеки ден.

Също така, вашето подсъзнание може да ви казва, че сте твърде загрижени за външния си вид, за сметка на здравето. В крайна сметка, става дума не за това как изглеждате, а как се чувствате.

5. Мравки

Подкрепа, тежка работа и раздразнение

На най-повърхностно ниво сън за мравки или други насекоми може да означава, че в живота ви има нещо дразнещо или натрапчиво “бръмчащо” от всеки ден. Това може да бъде начин ума ви директно да ви подсказва решение на тези проблеми, без да им дава възможност да се натрупват с течение на времето.

Мравките са известни също с това,че всички работят заедно. Сънища с мравки могат да показват, че имате дълбока потребност да работите заедно с други хора за да постигнете целта си.

Това означава също, че цените отношенията с приятелите и семейството си.

6. Коса

Чувственост, статус и свобода

Ако сънувате коса е напълно вероятно, че има някои аспекти във физическата ви отношения, на които трябва да обърнете внимание. Вашето подсъзнание може да ви подсказва, че е време да обърнете по-голямо внимание към чувствената страна на личността си.

Косата също така символизира желанието ви да се свържете с други хора.

И ако сънувате именно дълга коса, значи се стремите към свобода. Това може да означава, че е необходимо да се премахнат тези изкуствени ограничения, които понякога сами си поставяте.

7. Вода

Амбиция, риск 

Водата в съня показва, че най-вероятно сте човек, който обича да поема рискове. Имате големи цели и вашето подсъзнание иска повече свобода .

Рискът може да изглежда страшен, но сънят означава, че може би сте готов да поемете риск и в нова област на живота си. В края на краищата, не можете да получите това, което искате, ако не опитате.

Ако сънувате вода, тя също така показва, че ви харесват подвижността и лекотата в живота.

8. Полет

Смелост, освобождаване и позитивност

Въпреки че много от нас може би биха искали да могат да летят, такива сънища са имали много хора. Полет на сън означава, че сте готови да направите смел избор в живота си.

9. Пътища

Съдба и пътешествия

Животът може да е труден, поради най-различните пътища, сред които често трябва да се прави избор. Сънят за път е начин на ума ви да ви каже, че трябва да се опростят някои неща.

10. Кал

Неподвижност, растеж и безпорядък

Точно както някоя кола може да заседне в калта, човек може също така метафорично да попадне в някоя неприятна ситуация. Ако сънувате кал и мръсотия, умът ви се опитва да ви каже, че сте потънали в житейски проблеми и може би е време да се освободите от тях.

Кал също така символизира растеж и съживяване.

Можете също така да се чувствате объркани от някои неща. Това вътрешно чувство на тревожност е в пряка връзка с чувството, че сте затънали, и вероятно ще се наложи промяна на темпото на живота.

11. Зелен цвят

Любов, страст и изцеление

Ако сънувате зелени неща, вие вероятно сте в много добро емоционално състояние. Обичате другите и чувствате любов в замяна.

12. Гол на обществени места

Осъждане, уязвимост и приемане

Това може да изглежда странно, но повечето хора всъщност са сънували, че са са се появили голи в обществото. Това е така, защото сънят символизира универсален страх: страх от осъждане.

Макар че може да е нужно много време, но ако позволите на другите да видят собствената ви уязвимост, това само ще намали тези отрицателни субективни усещания.