Производителят на шоколадови десерти "Марс" (Mars) обяви, че изтегля свои продукти от 55 страни, след като потребител открил пластмасово парченце в един от тях, предаде Асошиейтед прес.Говорителят на "Марс: в Холандия Рьоел Говерс заяви пред журналисти, че изтеглянията засягат 55 страни, но не можа да даде повече подробности. Все още не се знае дали България е засегната от акцията. 

По-рано днес в сайта си за Германия компанията обяви за изтеглянето на свои продукти, произведени в началото на тази година в Холандия, предава bTV.

Холандската агенция за безопасност на храните помести в сайта си прессъобщение от "Марс", че в едно от изделията на американския шоколадов гигант е открито пластмасово парче, което би могло да доведе до задавяне. Изброени са и засегнатите от изтеглянето продукти - "Марс" (Mars), "Сникърс" (Snickers), "Милки уей" (Milky Way) и "Мини Микс" (Mini Mix).

След като вече обяви изтегляния в Германия и Холандия, компанията съобщи, че нейни шоколадови десерти и сладкарски изделия ще бъдат изтеглени от търговските мрежи и във Франция, Великобритания, Белгия, Италия и Испания.

Изтеглените продукти ще бъдат различни в отделните страни, уточниха от компанията.

Освен това изтеглянето се отнася и за кутии бонбони "Селебрейшънс" (Celebrations) със срок на годност между 19 юни 2016 г. до 8 януари 2017 г.

Не се уточнява какъв е обемът на изтеглените продукти нито какво финансово отражение ще има тяхното изтегляне.

Междувременно поради огромният интерес към изтеглянето на шоколадовите десерти, сайтът на компанията временно блокира.