Бензиностанцията на Марешки в Пловдив отваря с цена на дизела от 1,20 за литър? Бизнесменът отваря до месеци обект под тепетата, а дотогава цената може да падне с още 20-30 стотинки.Истинска петролна ценова война се разгаря във Варна, няколко месеца след като ексцентричният бизнесмен Веселин Марешки подби цените на горивата, съобщава budnavarna.bg. 

В понеделник, 22 февруари, дизелът в морската ни столица се търгува за 1,45 лв. за литър и то от големите вериги като Rompetrol, OMV, Еко и Лукойл, които продават нафтата с 2 стотинки под бензиностанцията на аптекарския бос, а до лятото се очаква да падне до 1 лев за литър.

Припомняме, че кметът Иван Тотев заяви, че вече е провел разговори с бизнесмена за намирането на терен под тепетата, където да изгради новия си пункт.

В София най-евтина е нафтата в бензиностанция GO Petroleum на ул. Филиповско шосе №786, където цената е 1,57 лева на литър. В "Шел" и OMV в столицата цените са средно по 1,77 лв. на литър, а в Лукойл със стотинка-две по-евтино.

Марешки обяви, че в следващите няколко месеца ще открие бензиностанции в София и в Пловдив, и прогнозира, че горивото ще падне до лятото с още 20-30 стотинки.

Бензин А 95 отново е най-евтин във Варна на цена 1,61 лева. най-скъпият бензин е в Кърджали 2,23 лева за литър, а средната цена за бензин А 95 в "Шел" за страната в понеделник е 1,95 лв., в "Лукойл" - 2 лв., в OMV - 2,03 лв, в Еко - 2,07, в "Петрол" - 2,10 лв., "Газпром" - 2,13 лв. и "Ромпетрол" - 2,14 лв. за литър.