Астрологията, ако изобщо вярвате в нея, може да ви каже много за това какви са личностните ви черти по принцип, но и в ролята ви на баща.

Зодиите, малко или много, влияят на вашия подход като родител. Бащинството само по себе си е голяма отговорност, но всеки мъж реагира различно на тази отговорност според своя зодиакален знак.

Ето и как астрологията интерпретира вашия темперамент, подход и нагласа спрямо децата ви:

Баща Овен

Мъжът Овен е баща, който търси вълненията, приключенията и забавленията в живота си, заедно със своите деца. Най-голямото предимство да имате баща от този зодиакален знак е, че никога няма да ви бъде скучно с него. Този мъж е едно голямо дете, което осигурява ярко и колоритно детство на наследниците си.

Баща Телец

Вашият баща, ако е от тази зодия, е изпълнителен и грижовен мъж, който би ви защитавал във всяка една ситуация. Родителят Телец много държи на семейството си и е много предпазлив, когато става въпрос за децата му. Той никога няма да ви изложи на риск или в потенциално неприятна ситуация. Този мъж е упорит и има твърд характер, и може да се окаже доста строг родител на децата-тийнейджъри.

Баща Близнаци

Този мъж е доста безгрижен, чаровен и дори наивен. Той е симпатичен и търпелив баща, който има пълно доверие на децата си. Проблемът му е, че той не може да бъде строг, дава твърде голяма свобода на наследниците си и в даден момент губи контрола си над тях. Понякога обаче, той успява да стане страхотен приятел на децата си.

Баща Рак

Мъжът Рак е много подходящ за баща. Той е супер грижовен, но в същото време е много спокоен около децата си. Той няма да се престарава във възпитанието на наследниците си, но ще обмисли стратегията си в дългосрочен план, така че да е сигурен, че децата му ще имат добро бъдеще.
 

Баща Лъв

Бащите от тази зодия са много жизнени и енергични, и умеят да играят с децата си, сякаш те самите са деца. За това техните деца са много горди със своя супертатко. В същото време Лъвът приема много сериозно ролята си на баща и е много предан към децата си, като те често се превръщат в центъра на вселената му.
 

Баща Дева

Татковците Дева също са лоялни, грижовни и всеотдайни към семейството и децата си. За тях е много важно да обезпечат финансово наследниците си. Лошото на бащите Дева е, че са малко по-критични и взискателни, отколкото трябва към децата си, което има отрицателно въздействие върху тях.

Баща Везни

Този мъж е балансиран, любящ и харизматичен и децата му просто го обожават. Той е повече приятел на наследниците си, отколкото техен родител. Той винаги проявява състрадание и разбиране към нуждите на децата си и се опитва да извади най-добрите качества от тях, но понякога е твърде незаинтересован от тяхното обучение и развитие в пубертета, което не е негатив.
 

Баща Скорпион

Този баща има здрава логика и здрав подход към наследниците си. Той възпитава дисциплинирани и послушни деца, които му се подчиняват..., но до време. Този мъж иска да бъде лидер в семейството си, но в даден момент децата му може да се разбунтуват.

Баща Стрелец

Този баща внушава на децата си да бъдат отговорни, но и независими. Мъжете Стрелци обичат да учат децата си на нови неща, да ги обогатяват със знания, да им показват нови култури и т. н. Също така те им дават много свобода, но изискват и много внимание от наследниците си, тоест понякога могат да бъдат досадни.

Баща Козирог

Тези бащи са разумни, задълбочени, решителни и непоколебими. Те очакват децата им да бъдат привързани към тях и да им отдават дължимото уважение. Те са склонни да разглезват децата си с материални подаръци и без да се усетят започват да отглеждат малки сноби.
 

Баща Водолей

Бащите Водолей са винаги радостни, те обичат живота и гледат да му се наслаждават максимално. Те са широко скроени личности и са доста либерални. Могат да имат и много нетрадиционен и ексцентричен бащински подход.

Баща Риби

Бащата Риби е щастлив да бъде около децата си, но рядко се ангажира с техните дела и рядко си играе с тях. Той е изключително предан към поколението си и ще се опита да направи живота на децата си удобен и сигурен. Този баща рядко се ядосва на децата си, без значение колко палави са те.