Премиерът Бойко Борисов отказа да коментира в детайли пред журналисти заплахите за живота си.

"Ни най-малко не съм притеснен, защото като събереш близо 3 милиарда повече от контрабандистите, това са нарушени интереси в захарта, месата, цигарите. Като спреш поръчки и всеки ден някого уволняваш, всеки трябва да си поеме кръста. Така че нито ми е за първи, нито за последен път. Призовавам ви да не коментирате и да не обръщате внимание", заяви той.

"Що се касае до депутата Пеевски, лично съм казал на Румяна Бъчварова. Той казал, че ще си помисли. Запознаха ме колегите с оперативното дело. От тези неща разбирам и това, което видях, е наложително да се вземат мерки", добави премиерът.

Заплахите към него са били получени в анонимен плик за писмо в Министерския съвет. Те включвали снимка на Борисов, куршум и заплашителни послания с изрязани от вестници букви.

В. "24 часа" научи около 12 ч по обяд тази новина, но изчака потвърждение поне от 3 източника преди да бъде публикувана. Около 18 ч стана ясно, че службите са категорични, че заплахата е истинска, а не ставало въпрос за послание от човек с психични проблеми.