Мтел започва предварителна продажба на два от най-очакваните смартфони за 2016-а година - Samsung Galaxy S7 и Samsung Galaxy S7 edge. Потребителите ще могат да закупят устройствата през сайта на компанията в периода от 25 февруари до 5 март - броени дни след премиерата им на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Всеки, който закупи телефона в този период, ще може да го получи на 8 март, три дни преди официалния старт на продажбите в България. Първите 100 души, закупили смартфона в дните до 5 март, ще го получат в комплект с очилата за виртуална реалност Galaxy Gear VR. Предложението важи само за покупка в брой.

От 11 март започва продажбата на устройствата и в магазините на Мтел. Samsung Galaxy S7 ще се предлага на цена от 39,98 лева на месец с абонаментен план Мтел безкрай 3XL или в брой срещу 930 лева със същия тарифен план. Неговата по-голяма версия, Samsung Galaxy S7 Edge, ще може да бъде закупена на цени от 46,98 лева на месец или за 1099 лева в брой с Мтел безкрай 3XL. Телекомът ще предложи двата модела в златно и черно.

Новите модели на Samsung идват с редица подобрения. Те използват Quad HD Super AMOLED дисплей, батерия с по-голям капацитет - 3,000 mAh за S7 и 3,600 mAh за S7 edge, и по-усъвършенствани предна и задна камера. Друга новост е това, че моделите са водо- и прахоустойчиви - притежават сертификат IP68. Флагманите разполагат и със слот за допълнителна карта с памет. Устройствата се отличават с изчистена визия и висококачествена изработка от метал и стъкло.
Дисплеят на Galaxy S7 е 5.1", а този на Galaxy S7 edge е 5.5". Моделите разполагат с 12 МР основна камера с разширени възможности - Dual pixel camera, която осигурява безупречно качество на заснетите снимки и видеоклипове. Паметта от 4GB RAM и мощният процесор гарантират бързина при извършване на няколко операции едновременно. Сред останалите новости е възможността на екрана на телефона винаги да се показват датата и часа - нещо, което пести време на потребителите и служи за тяхно удобство.