Оказва се, че във всяка професия си има суеверия, пише Uglion, цитиран от Мениджър бг.Ето някои от тях:

Лекарите се пазят никога да не си сменят нощните дежурства.

Те вярват, че ако почнеш да се суетиш и да се преговаряш с колеги за размяна, ще ти се падне такова тежко „нощно”, че няма да можеш да подвиеш крак.

Летците никога не се снимат преди полет – за да е равен броят кацания на броя излитания!

В деня на концерт музикантите се стараят да станат сутрин от леглото с десния крак. Едно от най-разпространените суеверия сред диригенти и оперни певци пък е да не си оправят леглото в деня на изява.

Хората, които работят в банки, са едни от най-суеверните и сред тях има разпространени много поверия –например, че денят ще е добър, ако първият посетител е мъж и внесе пари, вместо да изтегли. Също така вярват, че който прави кули от монети на бюрото си, привлича успеха към себе си. Затова и често можете да видите такива пирамидки върху бюрата на банкерите.

В театъра, ако текстът с пиесата или ролята падне на земята, актьорът трябва да седне върху нея и да стане заедно с нея. Иначе няма да му се получи да я изиграе.

Фризьорите никога не си подстригват сами косата, защото смятат, че това ще им донесе нещастие.

Всеки знае, че да сочиш с пръст нещо е проява на лошо възпитание. Моряцитеще ви кажат нещо повече – лоша поличба е да сочиш с пръст към небето. Това може да разгневи боговете и да донесе силна буря. А във всяко пристанище знаят, че да посочиш с пръст морски съд, който излиза от него, значи да го обречеш на гибел.

Професионалните готвачи не допускат оставянето на неизмити чинии и съдове за през нощта – смята се, че в кухнята ще се възцари лош късмет.
На нещастие е и да се остави на масата празен тиган, носи нещастие.

Сапьорите никога не се сбогуват, когато тръгват на мисия и не произнасят думата „последен” в какъвто и да е контекст.

Пожарникарите вярват, че ако чистиш обувките си по време на дежурство, задължително ще има сигнал за пожар. Същото е и ако в екипа постъпи новобранец.
А когато пожарникарите се връщат от отпуск, ги поливат с вода. Иначе и те, и приятелите им ще участват в гасене на пожар още същия ден.