Георги Марков изплю камъчето, след като сутринта разкри, че още депутати на ГЕРБ ще се отцепят скоро. "До края на месеца още двама ще последват Красимир Стефанов и нас", сподели независимият народен избранник.

"Хората, които стоят до Бойко Борисов са нещо като дружинни ръководители и от тях никой депутат не може да се реализира. Затова напуснах и партията и парламентарната група", каза в студиото на bTV Марков.

Той посочи и имената на тези хора – Цецка Цачева, Лиляна Павлова, Красимир Велчев, Димитър Главчев. Те давали команди – хайде навън, хайде вътре, почти като овчари на стадо овце, допълни независимият депутат.

Марков смята, че за всички четирима напуснали Борисов досега причината е една и съща – потискане и липса на възможност за изява. Според него, Красимир Стефанов също не е получил възможност да се реализира като депутат и експерт по финансови въпроси.

Стефанов одобрява направеното от бившите му колеги от НАП, но е принуден да говори обратното и това го стресира и вероятно също е причина за напускането, каза още Марков. Той разказа, че е искал да се пребори за финансиране на Свищовската търговска академия, но Борисов му отказал, като заявил, - като стана премиер, ще ги дадем тия пари. Това е несериозно, хората зависят от финансирането, а ние не правим нищо, смята Марков.