На ГКПП Кулата запушиха скарите след провала на преговорите, в които участва министър Ивайло Московски и посланика на Гърция у нас Димостенис Стоидис. Преди малко са приключили пак безрезултатно още едни преговори, този път на по-ниско ниво.

Както информирахме преговорите с протестиращите гръцки фермери се провалиха по обяд днес, макар водени и на дипломатическо ниво. Българската контра-блокада продължава, на граничния пункт запушиха скарите, протестиращите се готвят за вечеря.

Към 17 часа са водени още едни преговори, но на ниво превозвачи-фермери, гърците предложили 48-часов прозорец, но нашите отново са отказали да вдигнат блокадата. Развитие по нея се очаква едва към понеделник по обяд.

Върнат бе една румънска камионетка, в която имаше малко дете. Румънците се опитаха да минат през блокадата наблягайки на детето, но се оказа, че в каросерията има покрити касетки за зеленчуци. След като търговецът на зеленчуци от северната ни съседка бе разкрит, го върнаха и го натириха да мине през Македония.

Пред граничния пункт продължават да чакат автобуси, леки и товарни автомобили.