Филмът "Цветан Василев и КТБ" вече е гледан от българската публика. Това стана ясно от думите на журналиста Маргарита Михнева пред БНТ. Като пример тя даде случилото се през 1994-1996 година когато властта излезе с един списък на кредитните милионери, в който са били първоначално 3000 души, които не са случайни лица. След това прокуратурата е подготвила 1000 обвинителни акта, но "има ли един осъден", попита риторично тя.

"Зимата, в най-престижния швейцарски курорт, гледах Атанас Тилев. Той беше съден за кражба на 54 милиона деноминирани лева от Банка за земеделски кредит. Той вече е невинен, защо - защото Мирослава Тодорова забрави да напише мотивите към присъдата... Мирослава Тодорова от съюза на съдиите, в резултат на което изтече давността. И сега на Нова година кара ски там. Нашият Атанас Тилев там си е купил къща за милиони, а Мадона си е взела къща под наем", коментира Михнева.

Според журналиста изводът от всичко това, е че българските съдии са направили така, че не са успели да уплътнят нито едно обвинение. Същото нещо, според нея ще се получи и сега с КТБ, прогнозира тя.

Михнева разказа още, че в Швейцария е снимала къщата на Цветан Василев. По ирония на съдбата, тя се на мира на "Улицата на парите". Оказва се, че тя е купена преди две години на името на жена му за 23,5 милиона швейцарски франка. Отделно от това са дадени 2 милиона за реновирането й.

Гост в студиото на „Още от деня“ беше и журналистката Силвия Великова. Заедно с Михнева те дискутираха по темата за разговорите между двете съдийки Янева и Ченалова.

„Аз за произхода на записите не знам, защото имаше всякакви версии. Но смятам, че съдържанието трябва да бъде проверено най-малкото, защото Янева е осъдена на една година условно. Не зная дали съдът се е вслушал в този призив, който е давал премиерът, но тези разкази вътре на две жени, които са били вътре в системата, този много строен, доста наивен и много характерен за начина, по който говореше Янева, разказ ми звучи много достоверно“, каза Великова.

Михнева разказа как според нея са направени записите между двете съдийки.