Писателката Джоан Катлийн Роулинг издава втори роман под псевдонима Робърт Галбрайт. Вероятно британката е намерила своето амплоа в криминалния жанр, както личи от новия й роман.

Втората книга на Галбрайт (десета на Роулинг) носи работното заглавие "The Silkworm". Британката въвлича в историята си Корморан Страйк, който разследва зловещо престъпление. Историята започва, когато един писател, Оуен Куин, е убит след като в новия си ръкопис злонамерено описва всички, които познава. Корморан Страйк, детективът, когото Роулинг въвежда в първия си роман, издаден под името Галбрайт, е нает от съпругата на Куин да разследва изчезването му и връзката на събитията с ръкописа.

"Първоначално г-жа Куин си мисли, че съпругът й е заминал сам за няколко дни, както и преди е правил, и наема Страйк да го намери и върне обратно вкъщи. Докато детективът разследва случая обаче, става ясно, че около изчезването на Куин се крие много повече, отколкото съпругата му осъзнава. Писателят тъкмо е завършил ръкописа, в който се съдържат недоброжелателни описания на хората, които познава. Ако романът е бил публикуван, това би съсипало живота на много хора. Това е й причината много от тях да искат мълчанието му. Когато Куин е открит мъртъв при странни обстоятелства, това се превръща в надпревара с времето, за да се разбере мотивацията на безмилостния убиец". Това накратко е сюжетът на романа "The Silkworm".

Роулинг очевидно се е примирила с публичността, която придоби псевдонимът й Робърт Галбрайт. На свой ред критиците похвалиха "мъжката" чувствителност на авторката, погледната от женска перспектива.