Металът е добър проводник на топлина, а корейската тофу супа, обикновено е много гореща. Така че, Корея е единствената страна в света, която използва метални пръчки.

Пръчките там са с по- плоска и по- квадратна форма, отколкото в други азиатски пръчици за хранене. Те са по-къси от клечките в Япония и по-дълги от клечките в Китай, съобщават от foodpanda.

Металните пръчки днес са направени от стомана. В исторически времена, заможната висша класа в Корея, използвала клечки направени от злато, сребро и месинг. Пръчките произлизат през 18 век, когато кралското семейство решава да използва метални пръчки за откриване на отрова в храната им. Среброто променя цвета си, когато влезе в контакт с отровен химикал. След разрешение от краля, обикновените хора започнали да използват стоманени пръчици.

Типичният корейски комплект включва двойка метални пръчки, предвидени за дясната ръка и голяма метална лъжица от другата страна. Плоските краища на пръчиците обикновено са украсени с пищни рисунки.

Металните пръчки са и по- икономични. В традиционните корейски ресторанти има специално време с следобедните часове, което се използва за стерилизиране в голяма купа с вряща вода. Въпреки това, в днешно време ресторантите използват електрически уреди за стерилизация.

Ако искате да се потопите в магията на корейската кухня, опитайте традиционните Кимчи, Пибимпап, Шинсоло и други ястия с интересни имена.