Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов ще оглави парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Предложението е подписано от депутати от 4-те формации, подкрепящи правителството, и "Български демократичен център" и е внесено днес.Това съобщиха пред БЛИЦ от пресцентъра на партията. Те обаче не бяха сигурни кога точно пленарната зала ще гласува новия председател на вътрешната комисия. 

Постът стана вакантен, след като в края на м.г. досегашният председател Атанас Атанасов се обяви за опозиция и подаде оставка. Тогава оставка като председател на транспортната комисия подаде и Гроздан Караджов от гражданската квота на Реформаторите.

Близо два месеца ГЕРБ и Реформаторският блок водеха преговори за наследниците на двата освободени поста. След като вицепремиерът и лидер на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева бе избрана за министър на образованието преди две седмици, от ГЕРБ предявиха претенции за председателското място на вътрешната комисия. Очакваше се да бъде предложен досегашният зам.-председател от ГЕРБ Румен Иванов, но той отказал.

Въпреки категоричното решение на реформаторите вътрешната комисия да премине при ГЕРБ, както БЛИЦ вече съобщи, лидерът на ДСБ Радан Кънев се е опитал да настоява тя да остане при блока, всявайки поредната интрига сред реформаторите.