Млад мъж от Ямбол предложи държавата да дава по 50 лева на заловен бежанец, за да се понамали проблемът с потока от мигранти у нас. Динко Вълев вече се е заел със задачата, но го прави напълно доброволно. Набитият мъж от Ямбол е провел самостоятелно три акции от лятото насам и е заловил точно 23­ма бежанци, които гонил с АТВ­то си
„Единият сигурно го гоних два километра. Другите бързо се предадоха, защото бяха слаботелесни. Този накрая падна в една голяма локва, щеше да се удави. Но тези хора са много агресивни, те нямат какво да губят – оставили са и дом, покъщнина, всичко”, каза Вълев пред bTV. Той е залавял бежанците край село Долно Ябълково до границата с Турция.
„Веднъж както обикалях, от гората излязоха 11 мъже. Тръгнаха към мен да ме мачкат и газят, но като видяха на земята да кървят се отказаха. Единият имаше отвертка, но аз знам английски перфектно и му казах, че ако не легнат всички на земята, ще убия единия от тях”, разкри здравенякът, който е заснел с мобилен телефон арестуваните от него бежанци.
Вълев се оплака, че полицията дошла чак час и половина след подадения от него сигнал на 112.
„Нека да се сформират доброволни отряди и да се плаща на задържан. По 50 лева или някаква сума на човек. Аз тези пари ще ги дам за сираци”, категоричен е Вълев.