Проститутки стават чистачки и лъскат безвъзмездно полицейските управления и кметства, за да изкупят греховете си пред Темида, пише „Телеграф”.Полагането на общественополезен труд е част от пробацията, на която най-често се осъждат жриците на любовта у нас. Въпреки че има и възможност те да бъдат изпратени в затвора, според юристи практиката у нас е секструженичките да отнасят при залавяне глоба и пробация. Самото им изправяне пред Темида не е лесно- жената трябва да признае сама вината си или да има свидетели, които да докажат, че тя получава пари за ласките си.

Варна е едно от най-големите сборище на проститутки и травестити, които денонощно вършеят по алеите и хотелите в комплексите край града и в нощните заведения. Всеки ден и всяка нощ полицаи задържат жрици на любовта и им връчват предупредителни протоколи със срок от 4 месеца, след което ги освобождават.

Една от проститутките е натрупала 27 протокола за три месеца. В Габрово пък нейна колежка беше осъдена на 6 месеца пробация, защото била спипана да работи на международен път Русе-Свиленград няколко пъти.

21-годишната Лора М. Съобщила по време на разпитите, че няма сводник и прибира парите само тя. Цените за услугите й варирали от 30 лева за „бърза свирка” до 70-80 лева за „пълна програма”. На ден жената изкарвала по 500-600 лева.

22-годишната Здравка В. пък отнесе глоба от 1000 лева от съда в Стара Загора, след като от две години се прехранвала с крайпътен секс в града на липите. Жената едва успяла да завърши 6-ти клас, но нямала друга възможност и започнала да проституира, за да изхранва себе си и 5-годишния си син.

Полагането на общественополезен труд от проститутките може да става само в държавни или общински обекти. Няма да се допуска например педофил да работи в училище. Най-често наказаните с пробация секструженички ще чистят градински площи около РПУ-та. Предвижда се с тях да работят и психолози.