Здравният министър Петър Москов по време на финалното си изказване в НС, с което отговори на критиките на народните представители в дебата по вота на недоверие към кабинета за провала в здравеопазването, нарече депутатите от БСП лява България „озъбени физиономии”.
Той втвърди тона и поведението си към тях и ги обвини, че нищо не разбирали, предаде репортер на БГНЕС. А некомпетентността си са демонстрирали по време на своето управление с ДПС, когато е нямало нито една важна законодателна промяна. За да изобрази оценката си за тях, Москов произнесе на четири езика "нула"- "нула, фу, зиро, нада".
Поведението му предизвика паника и шум в залата, особено в редиците на лявата част на залата. Те скочиха на крака и се наложи председателят на парламента да успокоява депутатите и оратора на трибуната. В отговор на реакцията на левите депутати Москов нарече "плюнка" народния представител от БСП лява България Таско Ерменков, като преди това си позволи да се обърне на "ти" към лидера на БСП Михаил Миков по въпроса за болницата във Видин.
Според министъра, Миков "нищо не разбира". Последва и реакция на Ерменков, който се приближи към трибуната, където бе Москов и го попита на висок глас: "Къде се намираш?" Председателят на НС Цецка Цачева се намеси и предупреди всички, че ако не престанат, ще прекрати дебатите и ще насрочи вота за гласуване в събота.
По-късно, когато приключиха дебатите, в кулоарите на НС пред медиите Петър Москов заяви: Те бяха озверели ! Запитан кой е „плюнката”, Москов се изненада: „Каква плюнка? Вие нали видяхте, те излизат напред, с едни озъбени физиономии, като бой последен. Отново казах, че тази година здравната каса успя да направи така, че 36 млн. лв., които досега влизаха по различни схеми било в болници, било в индустрии и насам - нататък, отиват като допълнителни възможности за изследвания при вас като огромно увеличение на бройките прегледи в доболничната помощ. И като изследвания, до които вие нямахте достъп досега и трябва да си ги плащате“, поясни Москов.
Той бе попитан също дали е изнервен и защо е махал с ръце на опозицията да сяда по местата си, той отговори: „Аз? За мен е абсолютно нормално отношение народните представители да стоят по местата си и министърът - също на мястото си и да си говорят“, бе неговото тълкуване на ситуацията.