Категорично искам да подчертая, че нямам никакви противоречия с лидерите на ПП ГЕРБ. Това каза за Фокус независимият народен представител Красимир Стефанов.

На въпрос, дали е говорил с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, Стефанов заяви: Днес, след като споделих заявлението в парламента, му пуснах SMS, с който го уведомих, че напускам парламентарната група. Той ми върна съобщение, с което ми пожела успех, посочи Стефанов.

„Ставам независим депутат, за да започне най-накрая нещо да зависи от мен в този парламент, тъй като съм разочарован от начина, по който той функционира и работи. В него аз виждам само празни приказки и политически нападки и не виждам никакво експертно отношение по проектите. Мога да кажа, че не повече от 10 души общо в парламента определят дневния ред на това Народно събрание, начина, по който ще се държат парламентарните групи, начина, по който ще говорят, и начина, по който ще гласуват, обясни той. Смятам, че като стана независим народен представител, ще мога сам да си взимам решенията, по кои законопроекти какво отношение да взимам и как да гласувам по собствени убеждение и съвест, каза Стефанов.

Попитан какво е очаквал от вчерашното събрание на ГЕРБ, Стефанов посочи: Искам да подчертая, че не съм партиен член и вчера не присъствах на конгреса на ГЕРБ. Партийната работа няма никакво отношение по това, защо аз напускам ПГ на ГЕРБ.