Актьорът Иван Ласкин е напуснал сам университетската болница в Плевен в 21 ч във вторник. Приетият по спешност пациент се е почувствал добре, подписал е, че не желае да бъде преглеждан повече. После си е тръгнал", съобщи пиарът на болницата Момчил Цветков.
Както "24 часа" писа, Ласкин не успя да излезе на сцената на плевенския драматичен театър. Във вторник той трябваше да играе главната роля в пиесата "Иванов" на Чехов. Гастролът бе на старозагорската театрална трупа. Половин час преди началото на спектакъла до сградата на театъра се появи линейка и актьорът Ласкин е бил откаран с кислородна маска в болницата.
"Ласкин е в стабилно състояние, без пряка опасност за живота", уточниха от спешното отделение на болницата около 19 ч във вторник.
Междувременно директорът на плевенския театър Илко Иларионов обясни пред зрителите очакващи представлението, че то се отлага заради здравословен проблем на главния герой. "Иванов" ще се играе на 25 февруари. Купените билети важат без заверка. Тези, за които датата не е удобна, могат да върнат билетите си на касата в театъра до 19 ч на 22.2 /понеделник/. Телефонът на билетна каса е 064 83 43 76