Районна прокуратура –Плевен образува бързо производство срещу Милен А. за извършено от него престъпление - причиняване леки телесни повреди по хулигански подбуди на две непълнолетни лица.

В хода на разследването е установено, че вчера синът на Милен А. се сбил със свой съученик от музикалното училище в Плевен и пострадал. Предизвикан от тази случка Милен решава да потърси сметка за нанесените травматични увреждания на сина му и нахлува в сградата на Музикалното училище по време на междучасието. Влиза в стая, оборудвана като ателие, там намира детето, което се е било със сина му и още един техен съученик. Милен А. удря едното дете със стол по гърба, а на другото нанася удар в областта на лицето. През това време се намесва охраната на училището и го извежда от района на учебното заведение.

Сигнал за инцидента е подаден в Първо РУП днес от родител на едно от пострадалите деца, съобщиха от прокуратурата. Незабавно е уведомена Районна прокуратура – Плевен и е образувано бързо производство. Извършителят Милен А. се издирва за извършване на необходимите процесуално следствени действия с негово участие. Разследването продължава.