Около 80 шофьори всеки ден джиткат с автомобилите си извън населени места без винетка. Това съобщиха от отдел "Пътна полиция" към Главна дирекция "Национална полиция", цитирани от "Телеграф".В петък в КАТ започна масирана акция за наличие на стикери в долните десни ъгли на предните панорамни стъкла на превозните средства.

За дните от 12 до 14 февруари ченгетата са спипали общо 244-ма нарушители, на които са били съставени актове за това, че нямат валидни винетки. "Това значи, че средно всеки ден към 80 шофьори си карат превозните средства без годишни стикери след поскъпването им от 67 на 97 лева", обобщиха от КАТ.

Преди старта на масираните проверки пътните ченгета също са дебнели за винетка. Оказва се, че преди акцията средно около 20 водачи дневно са отнасяли акт за липсата ѝ.

Рекордьорите по най-голям брой спипани нарушители е в областта около София. Извън населените места в региона за седмицата от 8 до 14 февруари катадцжиите са спипали общо 47 автомобила без винетки. "Излиза, че само в ОДМВР-София, имат по около 7 превозни средства без стикери всеки ден", уточниха от МВР. Ченгетата от всеки от останалите 27 отдела на КАТ у нас са засекли по около пет коли без винетки на ден преди старта на акцията. След него броят им се е увеличил драстично.