През следващото денонощие преносът на топли въздушни маси от юг-югозапад ще продължи и температурите ще се повишат още. Ще продължи да духа до умерен, в Източна България и районите разположени северно от планините и силен южен вятър. Облачността над страната ще е разкъсана, предимно средна и висока, на места през деня намаляваща до предимно слънчево. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, цитирана от "Фокус".
В по-голямата част от страната минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, максималните – между 20° и 25°, по-ниски ще останат в западния участък на река Дунав. Над Черноморието ще има разкъсана, предимно средна и висока облачност. Ще продължи да духа умерен и временно силен южен вятър. Максималните температури ще бъдат между 18° и 22°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е около 7°.
Над планините ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен юг-югозападен вятър. Затоплянето ще продължи и на височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 17°, на 2000 метра – около 10°. В сряда ще има повече облачност, но отново предимно висока и средна, почти без валежи. Югозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили до умерен. Ще е все още топло, но ще започне понижение на дневните температури. В четвъртък и петък ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания от дъжд. Понижението на температурите ще продължи, през втория ден вятърът ще отслабне.