Опит за въоръжен обир в белослатинското село Търнава приключи неуспешно, след като магазинерката неутрализира въоръжения и маскиран нападател.

Всичко се случва към 21:45 часа снощи, малко преди магазинът да затвори. Крадецът с маска влиза, насочва пистолет към магазинерката, с другата ръка й подхвърля черна чанта и настоява жената да сложи в нея оборота за деня. Тя обаче запазва самообладание.

Видеокамерите в магазина заснемат целия екшън, който се разиграва не повече от две минути. Срещу дулото на пистолета се оказва 24-годишната Силвия Йотова.

„В първия момент, като влезе човекът, си помислих, че някой от нашите приятели се шегува, и не го взех въобще насериозно и му казах да си махне маската, защото тази шега вече не ми харесва, обаче после, като зареди пистолета, разбрах, че не е шега”, разказва тя..

Маскираният предупредил - това е обир: „Не ми каза директно „Ще те застрелям, дай парите”, но каза „Ще стрелям, дай парите, дай парите”, пистолетът не беше много голям, с гола цев, аз си помислих, че е играчка, но той дръпна веднъж и го зареди, произведе изстрел, не беше играчка”.

За щастие, изстрелът попаднал в тавана. На кадрите се вижда как през цялото време магазинерката се отбранява с дръжката на парцала за почистване, няколко пъти дори успява да удари нападателя. В касата е бил целият оборот на магазина за деня, но смелата продавачка успява да го опази и крадецът си тръгва без стотинка. Колежките на Силвия са изумени от постъпката й.

Смелата постъпка на жената е най-обсъжданата новина в селото днес. Случаят се разследва. Собствениците на магазина са категорични - ще наградят продавачката за самоотвержената й постъпка.