Тече опит в парламента да се прегрупират силите, така че да се гарантира в различните варианти на развитие на ситуацията стабилност на управлението. Това е по същество ситуацията и процесите, които се развиват в момента. Такъв беше коментарът на Румяна Бъчварова – член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, по повод излизането от парламентарната група на партията на Красимир Стефанов. „Допускам, че всичко това е синхронизирано, за да може да има един буфер от гласове, които да позволяват да се вземат решения, така че да не се стигне до падане на правителството“, каза тя пред БНР.
„Имам няколко въпросителни около изявлението на Стефанов. Първото е, че когато той се е съгласявал да бъде включен в листата на ГЕРБ, предварително е знаел какви са позициите по тези теми, по които сега той заявява, че е имало натиск върху нещо, например за забраната за пушене. Това беше категорична позиция. Не виждам защо той трябва да се прави на учуден. Ако не е разбрал с какво се захваща, това си е негов проблем“, заяви тя.

„Освен това, кой трябва да каже кой му е оказал натиск, след като остава в добри отношения с ръководството на ГЕРБ? /…/ Бареков малко избърза да го защитава и да застава на негова страна. /…/ Един човек, който е бил депутат, да използва за говорител човек като г-н Бареков, не е нещо много добро и надеждно“, смята тя.

Бъчварова припомни, че Цветан Цветанов е получил подкрепа на конференцията на партията вчера. Според нея негативите идват от опонентите на ГЕРБ.