Младеж, израснал в Холандия, намери биологичната си майка от Добрич. Историята разказва телевизия KRO, която направи филм за издирването и първата среща на 43-годишната Галя, която дала момчето за осиновяване преди 20 г.

Днес осиновеното дете е на 23 г. Носи името Жулиен Ербюло и е холандски гражданин, но е роден във Варна през 1992 г. като Юлиян Христов.

Порасналият Жулиен решава да намери биологичната си майка и успява с помощта на известното предаване за събиране на разделени семейства Spoorloos ("Без следа") на холандската телевизия KRO.

За случая в България пристигна известният журналист Дерк Болт, който от 25 г. разрешава и показва оплетени случаи на разделени семейства. Преди дни телевизията излъчи 35-минутен филм за вълнуващото издирване.

"Не мога да опиша колко съм благодарна и щастлива. Това е моментът, за който мечтая повече от 20 г.", казва 43-годишната Галя Христова минути след като научава, че я търси момчето, което е дала за осиновяване преди повече от две десетилетия.

От няколко години жената от крайния добрички квартал "Балик" живее и работи като камериерка в Мюнхен. Когато разбира, че със сина, който е виждала за последно, когато е бил на 2-3 г., я дели само една граница и няколкостотин километра, не може да повярва.

"Толкова години не знаех нищо за него, а той бил в съседна Холандия! Надявам се, че ще мога да го виждам често, той да идва при мен или аз да ходя при него", развълнувана е жената пред "24 часа".

"Не исках да давам Юлиян за осиновяване. Той плачеше и ме молеше да не го оставям в дома. Още ми се къса сърцето, като си спомня картината на раздялата. Принуди ме бившият ми съпруг Михаил, бащата на Юлиян. Той не вярваше, че детето е негово, и ме накара да го оставя. Аз обаче съм сигурна, че той е бащата", категорична е Галя.

Тя и Михаил се разделили през 2005 г. Имали още 3 деца. Най-малкото момиченце починало преди няколко години при нелеп инцидент. По-голямата му сестра Гълъбина от години е омъжена и живее в Берлин. Във Варна, при баща си, останал най-малкият брат на Юлиян - Сашо.