Асеновградчанин получи забрана да доближава дома и местоработата на съпругата си за 15 месеца, след като я хвана в изневяра със съседа и я преби. Решението е мярка срещу домашно насилие и е на асеновградския съд, съобщи marica.bg. Мъжът бе осъден да плати и 400 лева глоба заради доказан побой, след който съпругата му си извадила медицинско.

Жената била с разкъсана горна устна, рани по лицето и крайниците след побоя в злополучната вечер.

Екшънът с Петър и Павлина се разиграл вечерта на 29 октомври миналата година. След 6 години брак Петър причакал съпругата си на вратата с думите: „Нещо имаш ли да ми казваш?”.

Павлина обаче нямала и грам подозрения, че бурята, които всеки момент ще се изсипе на главата й, била провокирана от засечен любовен чат във фейсбук. Разговорът с любовника водила предишния ден, но пропуснала да затвори профила си в мрежата или да заличи писаното.

Петър й прибрал телефона, кредитна и дебитна карта, дори и ключовете за дома. Казал й, че ако иска да си ходи, да скача през терасата.

Ударът, който допълнително понесъл Петър, се оказало разкритието, че изневярата е с комшия, на който нямало как да вземе ключовете.

Телефонът му в указателя на Павлина бил записан невинно като „Ели Домакинката”.

След побоя половин дузина свидетели са призовани в съда като свидетели по мярката за домашно насилие. Двойката има и малко дете, което е не по-малко травмирано от случващото се.

Павлина междувременно се преместила при родителите си.

Двамата са започнали бракоразводно дело.