Армията на Дамаск е обстреляла самоходни артилерийски установки на турска територия, които са оказвали огнева поддръжка на отстъпващи терористи.
Сирийската армия открила огън по артилерийски позиции на турска територия, откъдето са обстрелвани войски на Башар Асад в северната част на провинция Латакия, съобщи LifeNews. Правителствените войски са дали няколко предупредителни залпа.Според журналиста от изданието Артур Кебеков, турците започнали да стрелят по сирийската армия, когато тя открили огън по терористи,  отстъпващи от село Рууйсат. Той допълва също, че турските военни със сигурност виждали по кого стрелят, тъй като те се намирали само на няколко метра от бодливата тел по границата.

Първите съобщение за ответния сирийски огън по позиции на турските самоходни артилерийски установки са дошли от сирийски медиа-активисти, които се позовават на свои източници в армията, предава rusvesna.su.

"Извънредно: съобщава се, че САА не започнала ответен обстрел на позиции на турската армия на територията на Турция!", гласи първата информация. Тя е потвърдена по-късно от няколко медии, които се поместват информации на свои кореспонденти в региона. Според тях "оръдейните разчети на сирийската армия са дали няколко залпа по агресора". 

В информациите се посочва, че турските военни са оказвали огнева поддръжка на терористи, които са отстъпвали под напора на правителствените войски в северна Латакия.