Нападатели, понякога маскирани и въоръжени с палки, боксове, лютиви спрейове и ножове, нападат мигрантите в Кале през нощта, твърдят самите бежанци и благотворителните групи в лагера, по-известен като „Джунгла“, пише британският вестник Daily Express, цитиран от "фокус".
Мигрантите твърдят, че стават мишена на ескалиращите нападения от организирани банди през последните няколко седмици. Дори деца на 10-годишна възраст са били нападани, сочат съобщенията, които идват на фона на нарастващите призиви прословутият лагер да бъде изравнен със земята. Отчаяните мигранти обвиняват също местната френска полиция, че не успява да ги защити от насилието и дори извършва нападения срещу тях, докато расовите напрежения в изстрадалия пристанищен град достигат точката си на кипене.
През последните дни полицията арестува седем души, въоръжени с железни пръти и разтегателни палки, за предполагаемо нападение над петима иракски кюрди в Лоон-Пляж – пристанищен град между Кале и Дюнкерк. Мъжете, някои от които са заявили, че симпатизират на крайно десни движения в Кале, са обвинени в създаването на група за извършване на насилие.