В съботния ден минималните температури ще са между 2° и 7°. Сутринта валежите за кратко ще спрат. По-късно през деня от запад на изток ще преминава бърз фронт, по който ще превали дъжд. До полунощ срещу неделя валежите ще спрат. През деня ще духа умерен, до силен вятър от юг, по-добре изразен в Източна България, съобщават от НИМХ, цитирани от bTV.
След обяд вятърът ще започне да се ориентира от запад. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в Северозападна България - по-ниски. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се понижава.
Над планините ще бъде облачно. След обяд ще има валежи от дъжд, над 2000 м – от сняг. Ще духа силен, а по високите части - бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – 3°.
По Черноморието ще бъде предимно облачно. Сутринта и вечерта ще превалява дъжд. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 17°. Температурата на морската вода е 6°-7° градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.