Често чуваме за това колко вредна може да бъде солта в прекалено големи количества, но рядко се говори за нейните положителни реакции на организма. Конкретно, комбинацията от чиста морска сол и вода като част от редовната хранителна рутина може да регенерира нашия организъм, благодарение на минералите в тази напитка с големи хранителни стойности.Смесват се 300 млл вода с щипка сол и се изпиват за закуска или през деня, а в продължение прочетете нейните положителни действия.

1. Правилна хидратация
Известно е, че е възможно да се изпие и твърде много вода, а в този случай в организма се стига до недостиг на натрий, който води до хипонатриемия. Солта едновременно помага на тялото да абсорбира водата и да поддържа баланс на натрий в организма.

2. Детоксикация
Солената вода съдържа минерали, които помагат в естествената детоксикация на организма и изхвърлянето на вредните токсини, а също така имат и антибактериални своиства и изхвърлят вредните организми.

3. Храносмилане
Солта активира жлезите в устата, които същевременно отделят протеин, който помага за правилното храносмилане и така допълнително улесняват процеса. С тази напитка подуването ще стане минало.

4. Сън
За тези, които страдат от безсъние солената вода солената вода може да бъде решение за неприятните проблеми. Естествените минерали в солта успокояват тялото и нервната система и намаляват нивата на кортизол в организма, така наречения хормон на стреса, който често не ни дава да спим.

5. Кожни проблеми
Всички искаме да имаме здрава и красива кожа, а в това също ни помагат минералите, които откриваме в солта. Те намаляват акнето и съживяват кожата, която става гладка и чиста.