Половинката на Григор Димитров - Никол Шерцингер, го прави по силен. "Тя му помага да играе по-добре през този сезон", анализираха в САЩ.

Григор от няколко месеца е с Никол, като българинът и певицата не пропуснаха да покажат на целия свят чувствата си един към друг, заставайки пред фотообективите в Австралия.

Според американски анализатори Димитров притежава талант, който да го изведе до №1 в световната ранглиста.

"Григор е с нов треньор в лицето на Франко Давин, който помогна на Хуан Мартин дел Потро да спечели US Open през 2009 г. Българинът започна силно сезона и може да се надява на успешна година, в която да покаже и че е силен психически. Той спечели по сет срещу Федерер и стигна финал в Сидни, но би трябвало да е разочарован, защото трябваше да го спечели. Нека не забравяме какво може Димитров. Той е способен на всякакви трикови удари", пишат зад Океана за хасковлията седмица преди участието му в турнира Делрей Бийч във Флорида.

"В играта му има всичко - прекрасен сервис, гъвкавостта на Джокович, прецизен контакт с топката като Федерер и способността на Вавринка да печели точки с удари и от двете страни. Димитров може да нарани и най-добрите и го е доказвал с победи срещу Джокович, Мъри и Вавринка", добавят американците в анализа си.