Почетният знак за лидерство „Стефан Стамболов” ще бъде връчен на д-р Ахмед Доган, акад. Светлин Русев и кмета на Бургас Димитър Николов.

На почетния председател на ДПС Ахмед Доган знакът ще бъде връчен за личен лидерски принос към държавността. На доайена на българските художници и колекционери акад. Светлин Русев –за личен лидерски принос в духовността. На кмета на община Бургас Димитър Николов – за личен лидерски принос в местното самоуправление .

Връчването на наградите ще се състои по време на Десетата научна сесия по проблеми на лидерството, която е на тема: „Качества на личността и лидерски практики”. Форумът ще се проведе на 11 февруари Националния военноисторически музей. Организатори са Институтът за изследване и развитие на лидерството в информационна среда към Университета по библиотекознание и информационни технологии, Институтът за изследване на населението и човека към БАН, Националният военно-исторически музей към МО, съобщиха организаторите.

Досега с Почетния знак „Стефан Стамболов” са отличени президентите Желю Желев и Георги Първанов, патриарсите Максим и Неофит, министър-председателят Бойко Борисов, кметът на София Йрданка Фандъкова, генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, акад. Антон Дончев, проф. Андрей Пантев, вицепрезидентите ген. Ангел Марин и Маргарита Попова, вицепремиерът Ивайло Калфин.

С пленарни доклади в сесията ще участват: вицепрезидентът Маргарита Попова, доц. Антоанета Христова, директор на Института за изследване на населението и човека към БАН, и доц. Евгения Ковачева от Университета по библиотекознание и информационни технологии.

За участие в сесията с доклади и научни съобщения са записани над 20 учени и общественици.