Недялко Гетов, един от двамата очевидци на показната експекуция на наркодилъра Иван Попов - Костов е анонимният свидетел, посочил Мартин Душев като бияч на 31-годишния Стоян Тончев от Поморие.

Това разкри първият братовчед на Мартин - Никола Узунов, пред съдебната зала днес минути след заседанието за определяне на мярката на Душев.

Гетов е криминално проявен, какъв свидетел може да бъде той, заяви Узунов и допълни, че през лятото между Недялко и братовчед му Мартин е имало конфликт.

По време на съдебното заседание стана ясно, че Гетов е бил привикан в полицията във връзка в побоя над Стоян Тончев. Кандидатът за общински съветник и собственик на сайт бе пребит на 14 януари на ул. "Солна" в Поморие.

Именно пред полицаите Гетов заявил: "Не съм аз, но може да са Мартин и приятелят му Веселин". Може би целта е била да насочи разследването в изгодна за него посока, заяви в пледоарията си адвокат Сава Каров. Той настоя на клиента му да бъде наложена мярка "домашен арест", за да се грижи за детето си.

Прокуратурата поиска задържането под стража да бъде потвърдено като посочи отново резултатите от ДНК-експертизата. Върху палка, намерена в колата на Мартин, е открит клетъчен материал както на притежателя, така и на Тончев. Според защитата обаче експертизата не е пълна.