Само доказани професионалисти е събрала в екипа си Светлана Джамджиева, под чието ръководство на 1 март в интернет пространството ще стартира информационно-аналитичен сайт, а дни по-късно – и месечно политическо списание.

Издател на двете нови медии е изпълнителният директор на "Софарма" АД и председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Огнян Донев. Бившата главна редакторка на "Труд" Светлана Джамджиева се е доверила отново на заместниците си от вестника Георги Трайков и Мила Аврамова, които ще наблюдават съответно списанието и сайта, съобщиха от "PR Smart Arrows".

Политиката в новите медии е поверена на известния журналист Иван Бедров, който през последните години последователно работи в "Свободна Европа", bTV, RE:TV, както и в бизнес всекидневниците "Пари" и "Капитал Daily". В политическия екип са още Стефан Миланов – доказано име от в. "Труд", както и талантливата репортерка Пламена Тодорова, която идва от в. "Телеграф".

Истинско попадение в екипа на Джамджиева е най-добрият български кореспондент в Брюксел – Веселин Желев. Доскоро той предаваше безпощадно критичните си материали от белгийската столица за "Труд". Бизнесът и икономиката също ще бъдат в ръцете на истински професионалисти от "Труд" – Светослав Метанов и Емил Петров.

Безспорен "удар" на екипа е и това, че културата поема Емил Тонев. Дългогодишен журналист от "Подкрепа", "24 часа", "Труд", бивш главен редактор на "Една седмица в София" и "Паралели", Тонев е писател и сценарист. Фотобилдредактор на двете нови медии ще е най-добрият фоторепортер на "Труд" Веселин Боришев, а оформлението на списанието е поверено на дизайнера Ирина Кирилова. Очаква се в близките седмици към екипа на Светлана Джамджиева да се присъединят още известни журналисти.