Снощното отваряне на границата с Гърция се случи благодарение на личната намеса на премиера Бойко Борисов и транспортния министър Ивайло Московски. Това съобщи в сутрешния блок на Нова тв Мирослав Найденов, който е новият председател на съюза за стопанската инициатива и представлява асоциацията на българските превозвачи. 

Найденов обясни, че премиерът Борисов вчера се е обадил и е разговарял с представители на гръцките фермери. След това на място е бил изпратен министър Московски, който първо събрал хулите, но после успял да отвори границата. Новият председател на работодателската организация заяви още, че според него външно министерство не си е свършило работата, защото не е поискало от европейската комисия започване на накзателна процедура срещу Гърция заради блокираната граница.

"Външният министър Даниел Митов с действието си и бездейството си работи за дестабилизация на държавата и създава проблеми директно на правителството", заяви още Мирослав Найденов като поясни, че шофьорите на границата можели да дойдат и да блокират и столицата. 
„Бездействието на МВнР е продължение на една политика, която стартира в Лондон“, каза той. Припомняме ви, че премиерът бе подложен на атаки от наши сънародници при срещата си с тях в посолството ни в столицата на Великобритания. Мирослав Найденов смята, че в правителството са допуснати много дестабилизатори. Той напомни, че голяма част от министрите не са от ГЕРБ. Според него самият Бойко Борисов вижда случващото се.
В края на разговора Найденов призова всички българи да останат за Великден в България и да ядат нашите вакли агнета, а не да подпомагат икономиката на южната ни съседка.