Билети за влакове вече да има и в пощенските станции. Това иска изпълнителният директор на "Български пощи" ЕАД Деян Дънешки.
 
Той обясни, че това ще бъде поредната нова допълнителна дейност, с която националният пощенски оператор разширява услугите си.
 
"Предприятието е достатъчно голямо, с почти 11 000 души персонал, ситуирано в цялата страна и всичко, което клиентът търси, се опитваме да го предлагаме с най-добро качество", посочи Дънешки.
 
По думите му половината приходи на дружеството се формират от пощенски дейности, другата половина - от финансови. Тук се събира инкасо на сметки на мобилни оператори, топлофикации, енергийни и ВиК дружества в цялата страна.
 
В страната има около 5 500 населени места с приблизително 3 000 пощенски станции, уточни ръководителят на националния ни оператор. Там, където дружеството не разполага с офис, обслужва живеещите в района с междуселищни пощальони. Във всяка точка на страната е налице достъп до универсалната пощенска услуга, увери Дънешки.
 
Според него развитието на мрежата следва търсенето на пощенски услуги. Затова се откриват пощенски офиси в в големи търговски обекти, университети, търговски пазари и на други атрактивни места.
 
Предприятието ползва технически средства и софтуер за защита на пощенския трафик. Скенери наблюдават съдържанието на пратките, на място за сигурността следят специализирани звена. Всичко, което е свързано със защитата на пратките при нас се прави, категоричен е Дънешки.