Армин Мейвес убил и изял гей любовника си Бернд Брандес след като двойката се запознала онлайн. Брандес публикувал обява в сайт за канибали предлагайки "шанс да ме изядете". Мейвес описва вкуса на човешкото месо в интервю свързано с нов документален филм по случая, информира "Дейли Мейл".Армин Мейвес, 42-годишен, убил и консумирал 43-годишния компютърен специалист Бернд Брандес през 2001 г. 

Според разказите на Мейвес двамата първо правили секс, но това не било достатъчно за Брандес и той предложил да бъде изяден от любовника си.

Брандес изпил 20 сънотворни хапчета с алкохол, след което Мейвес отрязал пениса му, изпържил го и двамата го изяли. После Мейвес влязъл във ваната, Брандес му чел книга като проверявал какво е състоянието му на всеки 15 минути. В ранната утрин Брандес го убил, нарязал тялото му на парчета, завил ги в пликове и ги поставил във фризера. Главата му изгорил на двора на къщата.

"По-късно аз подредих масата с хубави свещи и поставих най-празничния си сервиз. Изпекох част от гърба на Брандес заедно с картофи", разказа Мейвес в безпрецедентното интервю за новия документален филм - "Интервю с канибал".

"След като приготвих ястието, аз го изядох и реализирах една своя мечта от дълги години. Тогава аз постигнах това перфектно вътрешно състояние чрез неговата плът. Месото на вкус беше като свинското, но по-наситено", обясни канибалът.

Мейвес е задържан от органите на реда през декември 2002 г., когато получават сигнал от австрийски студент.

По думите на Мейвес, той обвинява баща си за своите постъпки, който е напуснал семейството, когато канибалът е бил на 5 години.

Той казва, че жертвата му е дошла по собствена воля при него и е поискал сам да завърши живота си като това е била красива смърт за него.

Мейвес е осъден на 8 години затвор през 2004 г. Съобщава се, че по време на този период той е станал вегетарианец.