Девет са жертвите на влаковата катастрофа, станала в Германия тази сутрин. Два пътнически влака се сблъскаха челно край Розенхайм в 6,40. Все още не е ясна причината за катастрофата, предполага се, че е предизвикана от технически дефект.
Девет души са загинали, а над 150 са ранени, 50 от които особено тежко.
Това е трагичната равносметка след катастрофата край курортното градче Бад Айблинг, огрък Розенхайм, Бавария. Влаковете са се сблъскали на една релса, предполага се, че една от машините е пренебрегнала червен сигнал на светофар. Тъй като влаковете са с инсталиран софтуер, който активира спирачка при червена сетлина, се предполага, че става дума за технически дефект.
Все още обаче се води разследване за причината.
Загинали са двамата машинисти, двама кондуктори и петима пътници. 18 от ранените са с опасност за живота, възможно е броят н ажертвите да се увеличава. На бордовете на влаковете не е имало деца, съобщиха спасителите. Късмет в нещастието е, че катастрофата е станала в карнавалната ваканция в Бавария, иначе щеше да има много повече жертви.
Катастрофата стана в гориста местност, която наложи използването на хеликоптери за спасяване на жертвите. Спасителните работи приключиха пет часа след инцидента. На мястото на катастрофата пристигна транспортният министър Александър Добринд. Това е една от най-тежките катастрофи в историята на германските железници.