Историята на този автомобил и особено на досегашния му собственик е достойна за сюжет на криминален филм. Произведеното през 2004 година Ferrari Enzo е експортирано в САЩ, където го купува шведският гражданин Бо Стефан Ериксон. Той е известен в родината си с многобройните престъпления, заради които съдебните му дела се точат едно след друго. Бо е обвиняван за рекет, притежание на наркотици, незаконно оръжие, побой и за какво ли още не. Въпреки всичко това той успява да замине от Швеция в САЩ, където започва (уж) легален бизнес.Новоизлюпеният бизнесмен учредява компанията Tiger Telematics, която се занимава с разработката на игровата конзола Gizmondo. Веднага след това си купува новото Ferrari Enzo, пише fakti.bg. През 2005 Ериксон дори участва в 24-часовия маратон в Льо Ман, където управлява състезателно Ferarri 360 с логото Gizmondo.

За съжаление бандитът си остава бандит. Бо не постига успех, нито на състезателната писта, нито в бизнеса. Върхът на неговата "кариера" става улична гонка, главни действащ лица, в която са Бо Стефан Ериксон и неговото Ferrari Enzo. 

Уличната надпревара се разиграва в калифорнийския град Малибу и завършва с ужасна катастрофа в уличен стълб. Преди удара колата се е движела със скорост от 260 км/ч. По някакво чудо Ериксон остава жив. Дошлата на мястото на инцидента полиция, открива, че Бо се намира в нетрезво състояние, а в себе си носи незаконен пистолет Glock.

След обиск в квартирата му са открити и наркотици и още нерегистрирани огнестрелни оръжия. Ериксон е застрашен от затвор, но адвокатите му издействат той да бъде екстрадиран в родината си, където излежава присъда от 18 месеца. Разполовеното на две червено Ferrari Enzo обаче има по-щастлива съдба.

То е изпратено за реставрация в ателието Ferrari Classiche, откъдето излиза като чисто ново. Вече е пребоядисано в черен цвят, монтирана и е високотехнологична аудиосистема Bose, навигация и нов заден карбонов спойлер. След което колата е пусната на търг.

Любопитното е, че историята и, както и тази на досегашния и собственик не са скрити, което по никакъв начин не пречи на новия собственик да даде за Ferrari-то сумата от 1 568 000 евро.