Най-добрата българска състезателка по сноуборд Александра Жекова става част от танцувалното шоу "Денсинг старс" (Dancing Stars), което стартира на 11 март по Нова ТВ.
Новината обяви в "Здравей, България" самата Сани в пряко включване от Сочи, където само преди ден се класира пета на големия финал в сноубордкроса на Олимпийските игри.
Българската сноубордистка е родена на 5 октомври 1987 г. Започва да се занимава с този зимен спорт през 1999 г. Тренира при баща си Виктор Жеков, който води състезателката ни по ветроходство Ирина Константинова на игрите в Атина.
През 2010 г. носи знамето на България на откриването на Олимпийските игри във Ванкувър.
Жекова е сочена като най-голямата надежда на България за медал от Игрите във Ванкувър. По време на квалификацията тя пада и разтяга мускул, с което приключва участието си на Олимпиадата.
Първата си победа за Световната купа по сноуборд печели през март 2011 г. в дисциплината бордъркрос в Ароза (Швейцария). На Олимпийските игри в Сочи достига успешно до финалите на бордъркрос, където успява да се задържи трета до момента, в който италианката Микела Мойоли ѝ препречва пътя на метри от финалната права.
В крайна сметка Жекова завършва състезанието пета, записвайки втория най-голям успех за България на зимни олимпийски игри след второто място на Евгения Раданова в Торино.