След всичко, което се случва в България, съмнява ли се някой от нужда от нов десен проект, заяви по bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев. ГЕРБ ще се обявят за балансьор, искат да изместят ДПС, и въпросът е къде е десницата, коментира той. Кънев заяви: ще обявим този десен проект най-късно с готовност да участваме в президентските избори. Той не изключва предсрочни парламентарни избори преди президентските. "Аз не изключвам варианта да се самосвалят много преди тях /преди президентските/, да бъде свалена отговорността настрани".

Аз ще бъда гарант, че на президентските избори ще има десен кандидат, ще има кандидат, който фокусиран в сферата на сигурността, здравеопазването, правосъдието и прозападната ориентация. Ако вариантът е аз да съм най-полезния, ще поема отговорноста, ако най-полезният вариант е друг, аз ще се смиря и ще му осигуря подкрепа, каза Кънев.

Той заяви още, че министърът на здравеопазването Петър Москов е от ДСБ, но не може да представлява ДСБ.

ДСБ е в опозиция, нашите структури се събраха и гласуваха единодушно да бъдем в опозиция, но да остане отворено за диалог, докато разберем какви са линиите на компромиса с другите партии в Реформаторския блок, каза още Кънев. Виждаме, че с движение "България на гражданите" няма да има компромис, готови са на всичко за едно министерство, каза още той.