Прехвърлянето на някои области от връзката на други хора може да я спаси, твърди американски психолог, цитиран от в ."Дейли телеграф".
Ако партньорите живеят отделно или си позволяват да спят и с други, бракът може да е много по-щастлив.
Причината е, че сега хора очакват прекалено много от партньора. Те търсят не само любов и приятелство, а и вдъхновение и помощ в постигането на професионалните и лични амбиции.

Ели Финкъл от катедрата по психология на Северозападния университет в Илинойс съветва двойките да възприемат "немоногамна връзка", ако повече не чувстват сексуално привличане.
Ако поживеят отделно, може да се върне романтиката на ухажването, да бъде намалена монотонността, твърди той.
"Съпругата ви може да е страхотна и да ви стимулира интелектуално, но да не сте правили секс повече от два пъти годишно напоследък.
Сигурно и двамата не мислите, че това е достатъчно.

Затова можете да си кажете, че ще потърсите точно това другаде. Не препоръчвам изневерите, а откровената съгласувана полигамна връзка.
Тя може да е много функционална."

Според проф. Финкъл проблемите в брака се дължат на това, че целта му вече не е да осигурява оцеляването.
"През XIX век не е било необходимо да познаваш душевността на партньора, за да гледаш кокошките или да построиш здраво жилище.
За разлика от това през 2014 г. хората се надяват партньорът да им помогне да открият себе си и да израснат личностно " - обясни той.