Контролните изследвания на Иван Евстатиев са много добри, съобщи за "Пазарджишка Марица" д-р Дора Шопова, зам.-директор на областната болница, където бившият кмет на Стрелча и Пазарджик беше приет с инсулт. Здравословното му състояние се подобрява, лекарите полагат постоянни грижи за него. За диабета е назначена терапия и са му предписани лекарства, пие хапчета и за кръвното, а бъбречните му показатели са почти нормализирани.Необходимо е обаче пациентът да се подложи на поне двудневна рехабилитация заради продължителното залежаване и, ако му подейства добре и се възстанови, може да бъде изписан, уточни д-р Шопова.

Засега рехабилитацията е назначена до вторник. По думите на лекуващите го специалисти, екскметът не е ставал от леглото, откакто е приет в болницата. Това напълно опровергава твърденията на част от протестиращите стрелчани, че Евстатиев се е показвал на прозореца на болничната си стая миналия петък, в деня, в който отложиха разглеждането на мярката му.

Лекари от София пристигнаха днес в областната болница в Пазарджик заради случая на Евстатиев, твърдят сигурни източници. Специалистите са тук по повод поисканата от прокуратурата допълнителна съдебно-медицинска експертиза, която трябва да даде по-детайлна информация за здравословното състояние на обвинения в изнасилване на непълнолетна бивш кмет на Стрелча и Пазарджик. Становището на лекарите трябва да отговори на въпроса може ли Евстатиев да издържи престой в ареста или искането на адвокатката му Ташкена Колчева за по-лека мярка е оправдано.

Днес столичните доктори започнаха да разглеждат медицинската документация по лечението на ексградоначалника. Най-вероятно и самите те ще го прегледат повторно.