70-годишна жена от Добрич стана поредната жертва на телефонни измамници.

На 5 февруари, около 14:30 часа, в Първо РУ МВР Добрич тя е подала сигнал, че около 11:30 часа е получила обаждане на домашния си телефон, като й е поискана сумата от 30 000 лева за лечение на дъщеря й. 

Малко по-късно жената получава второ обаждане от непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Той заблудил жената, че е необходимо да предостави парите, с цел да бъдат заловени телефонните измамници от предното обаждане.

Малко по-късно, през балкона на жилището си, жената хвърлила 11 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РПУ Добрич.

При друг подобен случай, на 7 февруари около 17:00 часа 82-годишна жена е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за лекар. Мнимият доктор заявил на възрастната жена, че синът й е пострадал и за животоспасяващата операция е необходима сумата от 10 000 лева.

Малко по-късно през терасата на жилището си жената предала сумата от 2 000 лева на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство.