Аз не мога да се примиря с арогантността, с която ДПС се заявява за ментор на българския парламент. Не беше такава идеята за технократския кабинет на Орешарски. Това каза пред журналисти на излизане от пленарна зала лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров.

Не е допустимо поведението на Хафъзов, каза Сидеров, след като депутатите отхвърлиха предложението на "Атака" да осъдят с декларация поведението на народния представител от ДПС от петък. Предлагаме тази декларация, защото без такова осъдително отношение, да се правим, че нищо не е станало, смятам, че е жалко за българския парламент, допълни той.

На въпрос за агитацията на майчин език и ще се съгласите ли с ДПС, лидерът на "Атака" заяви: Ясно изказахме нашата позиция, че сме против тази агитация. Ако се опитат по някакъв начин да върнат този въпрос, това ще бъде супер скандално, и не знам дали изобщо тогава трябва да съществува този парламент.

На въпрос, това означава ли, че ще напусне парламента, ако се върнат текстовете, Сидеров каза: Ние смятаме, че не можем да си затваряме очите пред такава наглост и арогантност от страна на една партия, която с годините се доказа много пъти. Никой парламент не е вечен.