Повечето депутати от ГЕРБ останаха като гръмнати от новината за напускането на Красимир Стефанов от групата им в парламента. Те напуснаха и заседанието на Народното събрание. Повечето от тях отказваха каквито и да било коментари.
Благодаря ви, благодаря ви, повтори многократно новият-стар зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов на множеството въпроси на репортерите. Той призна единствено, че е донякъде изненадан от напускането на Стефанов и препрати за всички останали въпроси към бившия шеф на НАП.

"Отдавам го на задкулисието по начина, по който се управлява държавата днес. Благодаря ви", каза набързо и и.д. шефката на ГЕРБ в парламента Цецка Цачева. Депутатите от ГЕРБ се събраха в стаята на парламентарната си група.

Нежелание да отговаря на въпросите на репортерите показа и депутатът Димитър Главчев. „Не ви изглеждам шокиран, надявам се. Никакво напрежение няма. Това са индивидуални решения.“ Това каза зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев пред репортери в Народното събрание.

Той бягаше от въпросите на журналистите дали в ГЕРБ са шокирани и защо смятат, че Красимир Стефанов е напуснал групата.

Главчев все пак допълни: „Има обаче разлика между това, което направи Влади Горанов, и всички останали. Аз казах, достойното е, когато някой е недоволен и е избран с пропорционална листа, да напусне парламента.“