Петдесетото юбилейно издание на "Супербоул" в САЩ в неделя държа САЩ в напрежение. Успехът бе за "Денвър", a наред със спортното събитие на годината, и този път шоуто бе арена за музикални зрелища, традиционни за почивката в полувремето.
Пет хиляди долара за билет

65 хил. зрители, дадоха средно по 5 хиляди долара, за да присъстват на най-голямото спортно събитие на годината в САЩ. Те можаха да се насладят на колоритния спектакъл по време на почивката.

Музикалното шоу на годината

Една година след впечатляващото изпълнение на поп иконата Кейти Пери, организаторите сега довериха сцената на ред музикални величия.
Поп звездата Лейди Гага изпълни химна на САЩ преди началото на "Супербоул" (бел. ред. подобна чест преди са имали Уитни Хюстън и Кристина Агилера, а иналата година певицата Идина Мензел изпълни химна преди началото на футболния финал).

Носителката на "Оскар" с увреден слух Марли Матлин се присъедини към Лейди Гага, за да представи жестомимично изпълнение на химна.

За доброто настроение на публиката в почивката между двете полувремена на "Супербоул" пък се погрижиха британската група "Колдплей", Бионсе и Бруно Марс.

„Колдплей” (Coldplay) изпълни хитовете си Viva La Vida, Paradise и "Приключението на живота".

След това се включи и Бруно Марс, приветстван с бурни аплодисменти за песента си Uptown Funk, а след него Бионсе направи забележително излизане с най-новата ѝ песен - Formation, преди връхната точка на "шоуто" - танцов дуел между двамата американски артисти, облечени в черно.

Шоуто чиято стойност се оценява на 10 милиона долара, завърши с гигантско тифо (зи), направено от зрители, които демонстрираха посланието Believe in Love (Вярвам в любовта) с истинска вяра в любовта.

Аудиторията на това впечатляващо за Щатите тв събитие е до 180 милиона зрители, като включително президентът Барак Обама събира ежегодно приятели по това време в Белия дом, за да гледат финала заедно.

По време на предаването и многобройните прекъсвания на играта, се разгръща още един конкурс, освен музикална надпревара – този на рекламодателите и рекламните агенции.

Компаниите отделяха по пет милиона долара от бюджета си, за да могат да излъчат 30 секунди реклама, което е своеобразен рекорд.